05 martie 2010

8 Martie

          Ziua mamei se sarbatorea inca de pe vremea zeilor din Olimp cand exista un festival dedicat mamei tuturor zeilor si zeitelor pe nume Rhea in Grecia Antica. In 1910, la Copenhaga apare pentru prima data ideea zilei femeii cand se sarbatorea miscarea femeilor pentru egalitate in drepturi si egalitate de sanse. 7 ani mai tarziu se naste si ziua de 8 Martie cu prilejul grevei muncitoarelor din Sankt Petersburg.  
           Ziua femeii a fost recunoscuta ca sarbatoare internationala in 1977, devenind o traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA, fiecare sarbatorind-o asa cum o simte. Ziua de 8 Martie este pe plan international Ziua Femeilor Militante, a celor datorita carora noi, femeile, avem drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educatie, la divort, la asistenta medicala, la contraceptie. Dreptul de a alege si de a spune Nu! Una dintre aceste tari este Anglia, unde pe 8 Martie au loc marsuri si intruniri in memoria acestor Femei.
            In zilele noastre, 8 martie a devenit mai mult un pretext pentru noi cadouri, uitand adesea simbolul pur – al feminitatii eterne! Femeia trebuie pretuita nu doar la nivel material, ci mai ales spiritual – ca graba si goana dupa cadouri insemna si pretext de a fi in randul lumii, nu se intampla si in cazul in care cadourile spirituale lipsesc – acest cadouri care include un aspect esential – respectarea feminitatii la valoarea sa eterna. Ce sunt cadourile spirituale, practic? – o revenire la origini, in care sa citim in sufletul fiecarei femei puritatea ei originara. Cine stie sa citeasca printre randuri, mai este inca viu, cine nu – cu regrete, praful societatii actuale l-a acoperit.

LA MULTI ANI! TUTUROR FEMEILOR SI O PRIMAVARA FRUMOASA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu